Bahannya :-
Seekor ayam – dipotong 4/8
100 gm sambal perencah serbaguna
20 gm serbuk lada putih
20 gm serbuk jintan putih
20 gm serbuk lada manis
1.5 inci halia – ditumbuk/dikisar
Sedikit serbuk kunyit, digaul bersama ayam
Sedikit garam, digaul bersama ayam
Caranya :
Basuh ayam, toskan. Masukkan kunyit dan garam serta halia yang dikisar dengan perencah serbaguna. Biarkan 15 minit agar sebati. Selepas itu bolehlah dipanggang/dibakar diatas api. Untuk lebih sedap bolehlah dibalut dengan daun kunyit/daun pisang.
Selamat Mencuba !
Memang berliur lihat gambar ayam masak tandoori tuw.. time2 posa gik.. errrrrggg.... salam kenal...
ReplyDeletehehe . lepas nii tak payah beli dekat nasik kandaq dah . boleh buat sendiri dengan mnggunakan Perencah Serbaguna ^^
Delete